Verenigingsavond Babbeltrucs GEANNULEERD

Datum/Tijd
08/09/2020 | 20:00 - 22:00

Locatie
Recreatie-en ontmoetingsruimte De Graanhoek


Politie geeft voorlichting over babbeltrucs

De politie geeft deze avond voorlichting over babbeltrucs. De politie geeft tips, informatie en voorbeelden van babbeltrucs.

Een babbeltruc is een smoesje waarmee onbekenden proberen binnen te komen bij de burgers, voornamelijk bij de ouderen. Dat kan bijvoorbeeld een praatje zijn waarbij iemand zich voordoet als medewerker van de thuiszorg of de politie en bijvoorbeeld zogenaamd komt collecteren voor een goed doel. Daarbij wordt bijvoorbeeld gevraagd om een glas water of een pen. Als de nietsvermoedende bewoner dat gaat halen, worden ondertussen geld, pasjes of andere waardevolle bezittingen gestolen. Er zijn tal van soorten babbeltrucs en de politie wil dat onder de aandacht brengen.

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud! We sluiten aan bij de richtlijnen van het RIVM en omdat mensen met reuma veelal onder de (hoog)risicogroep behoren, baseren we ons ook op de richtlijnen die ReumaNederland ons geeft. We houden u via de mail van de actuele situatie op de hoogte! Aanmelden verplicht i.v.m. 1½ m.