Voorlichting “Voeding en Bewegen bij reuma”

Datum/Tijd
16/10/2018 | 19:00 - 21:30

Locatie
Ziekenhuis Gelderse Vallei


Meer weten over het effect van voeding en bewegen bij reuma?
Op dinsdagavond 16 oktober organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei in samenwerking met de Reumapatiëntenvereniging Zuid-Veluwe een voorlichtingsavond over voeding en bewegen bij reuma. Wat is de invloed daarvan op de aandoening en wat kunt u zelf doen om de klachten positief te beïnvloeden?
Tijdens de voorlichtingsavond vertelt reumatoloog dr. Jan Stolk van Ziekenhuis Gelderse Vallei over de invloed van voeding op reuma. Fysiotherapeut Hans Bloo van Paramedisch Instituut Rembrandt licht toe welk effect bewegen heeft op reuma. Ervaringsdeskundige Nienke Nijhof deelt haar ervaringen en geeft aan wat ReumaNederland en ReumaUitgedaagd! voor reumapatiënten kan betekenen.

Voor wie
Heeft u last van reuma? Of kent u iemand met reuma? Iedereen die belangstelling heeft voor de voorlichtingsavond is van harte welkom. U kunt zich niet meer aanmelden: het is vol!

Programma
Jan Dam, voorzitter Reumapatiëntenvereniging Zuid-Veluwe, opent de avond. Daarna volgen de presentaties van de verschillende sprekers en is er tijd om vragen te stellen.
19.00 uur inloop met koffie en thee
19.30 welkom + inleiding door Jan Dam van Reumapatiëntenvereniging Zuid-Veluwe
19.35 presentatie door reumatoloog dr. Jan Stolk
20.05 presentatie door fysiotherapeut Hans Bloo
20.35 pauze met koffie en thee
20.55 presentatie door ervaringsdeskundige Nienke Nijhof namens ReumaNederland
21.15 afrondende vragen
21.30 einde en afsluiting door Jan Dam

Wanneer en waar
De avond is op dinsdag 16 oktober 2018, van 19.30 uur – 21.30 uur in het auditorium (bestemming 181) van Ziekenhuis Gelderse Vallei op de Willy Brandtlaan 10 in Ede. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Informatie
De Reumapatiëntenvereniging Zuid-Veluwe is deze avond aanwezig met een aantal vrijwilligers. Zij gaan graag met u in gesprek en vertellen u meer over de Reumapatiëntenvereniging Zuid-Veluwe. Daarnaast is informatie over beweeggroepen van fysiotherapiepraktijken uit de regio, ReumaNederland en ReumaUitgedaagd! aanwezig.