Informatie Reuma

ReumaNederland heeft i.s.m. de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) begrijpelijke reumamedicatiefolders ontwikkeld.

Leden kunnen hun voordeel doen met deze medicatiefolders. De medicatiefolders kun je lezen op de website: ReumaNederland Medicijnfolders

Menzis vergoedt vanaf 1 juli nog maar één type methotrexaat-spuit.

Op 1 juli voert Menzis een preferentiebeleid in rondom methotrexaatinjecties. Patiënten krijgen dan nog maar één type spuit mee van hun apotheek, Injexate. Dit betekent dat patiënten die bij Menzis verzekerd zijn, zullen moeten overstappen van hun vertrouwde methotrexaatspuit of -pen naar deze nieuwe spuit. Lees verder
Bron: ReumaNederland

Training Reuma Uitgedaagd!

De training Reuma Uitgedaagd! helpt mensen met reuma om meer grip te krijgen op hun leven. De cursus wordt niet alleen online (jongeren) of in wekelijkse bijeenkomsten (volwassenen) gegeven, maar ook als meerdaagse cursus.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de zelfmanagementtraining op reuma-uitgedaagd.nl.

Lijden fibromyalgie-patiënt even groot als anderen

Mensen met een medisch moeilijk te verklaren ziekte zoals fibromyalgie, lijden net zoveel aan hun aandoening als mensen die een medisch vast te stellen ziekte hebben. Dit blijkt uit onderzoek van het UMCG in Groningen.

Lees verder

Het Nationale Zorgnummer

Vanaf nu kunt u met vragen en zorgen over zorg, ondersteuning en participatie terecht bij het Nationale Zorgnummer. U krijgt heldere antwoorden waarmee u vooruit kunt. Lees verder

 

Loketwijzer

Bij welke instantie kunt u terecht?

Als u een reumatische aandoening heeft, kunt u te maken krijgen met allerlei vragen rondom zorg, ondersteuning, werk en inkomen. Misschien wilt u bij uw gemeente een aanvraag doen voor huishoudelijke hulp. Of misschien heeft u behoefte aan hulp om aan het werk te blijven.

Met deze loketwijzer op de site van het Reumafonds weet u waar u terecht kunt met uw vraag.

Klik op een link om het juiste ‘loket’ te vinden voor:
Geld en rondkomen
Zorg en ondersteuning
Hulpmiddelen en aanpassingen
Vervoer
Verzekeringen
Klachten

Zorg en ondersteuning

Reuma maakt dat u medische of verpleegkundige zorg nodig heeft, of bijvoorbeeld hulp in huis. Uw behoefte aan zorg is heel persoonlijk. Waar kunt u terecht voor deze zorg en hoe is die geregeld?

Hoe vindt u de weg?

Wilt u weten hoe zorg of ondersteuning voor u is geregeld? Op regelhulp.nl vindt u informatie over waar u moet zijn met welke zorgvraag.
Op de website van de belangenorganisatie IederIn leest u actuele informatie over zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking, zoals reuma. Lees verder