Nordic-Walking

Nordic walking is een vorm van bewegen, die is gebaseerd op langlaufen. Een ontspannende inspanning in de natuur waarbij vooral het bovenlichaam goed wordt gebruikt, denk dan aan spiergroepen in de onderarmen, rug-, borst-, nek, schouders en buik. Door de grotere snelheid worden er meer calorieën verbruikt dan bij normaal wandelen, want er is meer zuurstof nodig en er wordt meer energie verbruikt. Degene die loopt, gebruikt poles, dat zijn speciaal ontwikkelde stokken. Zo kan men een betere loophouding ontwikkelen, de voeten beter afwikkelen, het geeft zekerheid en meer balans aan het lopen, er is minder kans op blessures en men voelt zich minder vermoeid dan zonder het gebruik van poles. 

Nordic walking is plezierig en ontspannend om te doen en is niet moeilijk om te leren. Bijna iedereen kan het doen, van jong tot oud, meer of minder actief, met meer of minder conditie en zelfs met diverse beperkingen.

Bij voldoende belangstelling zal er weer een beginnerscursus worden aangeboden.

Informatie over mogelijke groepen en aanmelden bij C. Merkies-Klomps, tel. 0318-613976, of mailen naar bewegen.rpvzv@outlook.com