Pilates

Ontspannen en bewegen voor een gezond en evenwichtig lichaam

De Pilates-methode gaat ervan uit dat je door kracht-, rek- en strekoefeningen van je hele lichaam weerstand, kracht en flexibiliteit opbouwt. Het uitgangspunt is met oefeningen de spieren zodanig te belasten dat mensen zich bewuster worden van coördinatie, ademhaling, beweging en houding. Alle basisbewegingen zijn gericht op soepelheid en versterking van de buik en de rugspieren. Pilates gaat uit van een combinatie van lichamelijke en geestelijke inspanning, en is geschikt voor iedereen die zijn lichaam in vorm wil krijgen en houden.

Voor wie ook al weer geschikt?

Pilates is een goed uitgebalanceerde methode zonder echt ingewikkelde oefeningen, en zowel geschikt voor mensen in topconditie als voor mensen die van een letsel herstellen en ouderen. Ook mensen die lange tijd niets aan lichaamsbeweging
hebben gedaan, kunnen met Pilatus hun conditie geleidelijk weer opbouwen. Gemengde niveaus kunnen samen in een groep.
Pilatus is een goede aanvulling in combinatie met andere trainingsvormen

Het resultaat:

  • Je houding verbetert
  • Je spieren, gewrichten en wervelkolom versterken en worden soepeler
  • Je krijgt een betere bloedcirculatie
  • Je stofwisseling en spijsvertering verhogen
  • Je bekken stabiliseert
  • Je leert ontspannen door licht geconcentreerde inspanning

Meer bewegen wordt een steeds belangrijker item in deze maatschappij, overal lees en hoor je hoe belangrijk bewegen voor ons is. Als RPV zijn wij ons hiervan ook zeer bewust en proberen daarop in te spelen met een steeds breder aanbod van beweegactiviteiten geschikt voor mensen met een reumatische aandoening.
En begint het al te kriebelen??

Heeft u belangstelling, aanmelden kan bij:
C. Merkies-Klomps
0318-613976
bewegen.rpvzv@outlook.com