Van de redactie

Sinds begin juli versterk ik de redactie van de Koerier. En ik mag meteen het spits afbijten – wat een eer! Want: stond op deze plaats altijd een stukje ‘Van de Voorzitter’, nu wordt dat ‘Van de Redactie’.
Taal, schrijven is een rode draad in mijn leven. Vroeger al verslond ik de versjes van Annie M.G. Schmidt, later verdiende ik mijn boterham in communicatie: overbrengen aan klanten wat een bedrijf wilde vertellen. Leuk! Totdat het begon te kriebelen en ik alsnog de PABO ging volgen. Ik kon na het behalen van mijn diploma nog negen jaar in het basisonderwijs aan de slag. Ook daar – overbrengen, maar dan aan kinderen. Wat een prachtig vak. Maar wat een werkdruk …

Ik ben reumatisch aangelegd, we verhuisden in 2002 van de Woerdense klei naar de Bennekomse zandgrond en had minder last, gelukkig. Maar na mijn pensionering sloeg in 2015 de reumatoïde artritis (toch) toe. Ik moest hobby’s vaarwel zeggen, maar gelukkig kan ik blijven schrijven, want dat kan zittend achter de computer en vergt energie in m’n hoofd. Daarbij is reuma een inspiratiebron. De ervaringen van u, als lid van de patiëntenvereniging RPVZV en lezer van dit blad, zijn belangrijk om met elkaar te delen. Ik hoop op actie-reactie van jong en oud. Ik ga het overbrengen …

Met vriendelijke groet,
Herma Jurg-van Duijsen