Van de voorzitter

Toen ik mijn vorige voorwoord schreef, was het nog lente! Ik hoop dat u allen heerlijk deze zomer heeft kunnen genieten van minimaal de tijd om de accu weer op te laden, al dan niet door een vakantie. Lastig in deze tijd van de Corona-pandemie. Veel dicht, niet of wel naar het buitenland, vaccinaties of allerlei testen. Het houdt ons allemaal bezig. Gezondheid is voor iedereen belangrijk en nu staan we er meer dan gewoon bij stil.

Ik heb zelf ervaren dat de omgeving waarin wij wonen prachtig is en dat een wandeling, fietstocht of soms een ritje met de auto ook heerlijk is. Wat een mooie natuur en wat zijn we gelukkig daarin te mogen wonen.

Toch aan de slag

Als bestuur hadden we een rustperiode gepland, maar de onderwerpen van Reuma Nederland noopten ons toch aan de slag te blijven. Verderop in deze Koerier meer hierover.

Als u dit leest, is de Startbijeenkomst in De Hof geweest. We hebben Jan Dam daar zijn verdiende afscheid kunnen geven. Na 7 jaar heeft hij het voorzitterschap overgedragen. Een fijne periode en veel verdiensten. Ilse Figlarz is na een groot aantal actieve jaren binnen de redactie van de Koerier gestopt. Op verzoek van Jan Dam is ze er toentertijd zomaar zonder enige ervaring ingestapt. Veel geleerd, mooie ervaringen opgedaan en nu was het ‘genoeg’. Ik heb persoonlijk de dank van het bestuur en de leden aan haar overgebracht.

23 november

Ook hebben we – naast de eerste Hobbyclub, het koffiedrinken en de eerste Verenigingsavond – een eerste bijeenkomst met een groep van 35-50 jarigen gehouden. Nieuw voor hen en ons, dus dat was aftasten, bekijken en daarna door naar meer contact met deze groep reumapatiënten.

De komende weken en maanden zijn er ook activiteiten, veel zaken om uit te werken en gaan we op naar de Informatiebijeenkomst van 23 november. Ook daarover meer in deze Koerier. Ik kijk daar enorm naar uit, de voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben zeer deskundige sprekers. Dus hou die datum vrij!

Met vriendelijke groet,

Bert den Ouden