Verenigingsavonden

Het prachtige Huys uit de zeventiende eeuw vormt samen met de tuin en inventaris een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. De bewoners van kasteel Amerongen speelden een belangrijke rol in de nationale en Europese geschiedenis. Godard Adriaan van Reede (1621-1691) was een sleutelfiguur in de opstand tegen de Franse overheersing. Als vergelding werd Kasteel Amerongen in 1673 door de Fransen in brand gestoken en later door zijn vrouw Margaretha weer opgebouwd. De Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941) woonde anderhalf jaar op Kasteel Amerongen en tekende hier in 1918 de acte van troonsafstand. Het bureau waaraan dit gebeurde, behoort vandaag de dag nog steeds tot de collectie van het Huys.

13 oktober wordt er een presentatie gegeven over Kasteel Amerongen

Omdat we de activiteiten met 1 ½ meter afstand tussen elkaar moeten houden, kunnen er in de Graanhoek maximaal 18 mensen een plaats vinden. Daarom:

MOET U ZICH VOOR DE HOBBYCLUB EN DE VERENIGINGSAVOND AANMELDEN!

Graag uw mail naar alg.bl1.rpvzv@live.nl of bel naar 06 15384961 (Els Nadari).

In ieder geval zijn alle activiteiten onder voorbehoud. We sluiten aan bij de richtlijnen van het RIVM en omdat mensen met reuma veelal onder de (hoog)risicogroep behoren, baseren we ons ook op de richtlijnen die ReumaNederland ons geeft. We houden u via de mail van de actuele situatie op de hoogte!